1,74 TONE NARKOTIKA, VREDNOSTI OKO 15 MILIONA EVRA, SPALJENO U KOTLU TENT A

m f1

Više od 1,74 tone opojnih droga i drugih psihoaktivni supstanci, vrednosti oko 15 miliona evra, spaljeno je danas u kotlu Termoelektrane “Nikola Tesla” A, u Obrenovcu. Akciji uništavanja narkotika prisustvovali su premijer i  ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ministarka zdravlja dr Slavica Đukić Dejanović, direktor Policije Milorad Veljović, predstavnici Ministarstva pravosuđa i MUP-a Srbije, kao i direktor PD TENT mr Čedomir Ponoćko, direktor TENT A, Mihailo Nikolić i direktor TENT B, Goran Lukić sa saradnicima.

Kako je u izjavi za medije precizirao premijer Dačić, reč je 1.700 kilograma marihuane i 40 kilograma hašiša, koji su u proteklom periodu zaplenjeni na području Policijske uprave Kragujevca.

- Cilj ove akcije je da uništimo drogu da ne truje našu decu. Ovo nije samo u fizičkom smislu uništavanje droge, nego je i simbolično zadat završni udarac – otkrivanje počinilaca, hapšenje, zaplena, pravosnažna presuda i uništavanje droge, naveo je Dačić i naglasio da današnje spaljivanje narkotika u najvećoj fabrici struje na Balkanu neće imati negativnih posledica po okolnu  životnu sredinu i po zdravlje građana Obrenovca. 

Premijer se zahvalio PD TENT i pohvalio više od hiljadu ljudi koji su učestvovali u ovom značajnom poduhvatu, najavivši da u narednim danima slede nove akcije i žestok obračun države sa organizovanim kriminalom.

 

(Subota, 7. decembar 2013.)