Oživeo Sokolski dom u Obrenovcu

f

Obnovljeno zdanje Sokolskog doma u Obrenovcu, koje je prilikom prošlogodišnjih poplava pretrpelo značajna oštećenja, od juče je ponovo otvoreno za korisnike i posetioce. U sanaciji objekta učestvovali su Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“, uz podršku lokalne samouprave, Ogranak TENT u okviru JP EPS i Centar za očuvanje tradicije i kulture TENT. Obnova Sokolskog doma trajala je nepunih godinu dana i koštala je oko 15 miliona dinara.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, predstavnici Gradske opštine Obrenovac, obrenovačkih javnih preduzeća, Ogranka TENT i Centra za očuvanje tradicije i kulture, kao i druge zvanice.

Ministar energetike Aleksandar Antić naglasio je da smo za vreme i nakon poplava u Obrenovcu pokazali veliku solidarnost i kao država i kao društvo, te da je posebno važno angažovanje EPS-a, odnosno Ogranka TENT, u uspešnoj realizaciji ovog projekta.

- Ovo je objekat, pre svega za mlade i za decu, za njihovo kulturno uzdizanje i njihove sportske aktivnosti. Ponosan sam na to što „Elektroprivreda Srbije“, kao naša najveća energetska kompanija, ima tu dozu društvene odgovornosti i što razume potrebu da onim lokalnim samoupravama u kojima funkcioniše i kojima u izvesnoj meri utiče na zdravu životnu sredinu, mora da vrati određena sredstva, kako bi ljudi u tim opštinama živeli kvalitetnije i bolje - naveo je Antić

Nikola Nikodijević istakao je da je najvažnije to što Obrenovac danas izgleda potpuno drugačije, savremenije i lepše.

- Nadam se da nikad više nećemo imati potrebe da ga obnavljamo zbog poplava, a da ćemo čuvati sve ono što smo napraviti, jer ovo što danas možemo da vidimo zaista izgleda sjajno - rekao je Nikodijević.

Reči dobrodošlice prisutnima su uputili i Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac i Sveto Dobrijević, predsednik Skupštine Centra za očuvanje tradicije i kulture TENT. Po njihovim ocenama, oživljavanjem Sokolskog doma stvoreni su uslovi da se unapredi i obogati kulturni i sportski život građana Obrenovca.

U prostorijama popularne „Sokolane“, podignute davne 1931. godine, biće pripremani i prikazivani raznovrsni kulturno-zabavni i sportski programi, organizovani susreti i druženja mladih Obrenovčana sa vršnjacima iz Srbije i sveta.  

(Četvrtak, 15.oktobar 2015.)